Klockan är bara halv elva

Börjat den riktiga höstlovsveckan med en omgång chinashack med mormor följt av ett avslappnande vattengympapass och ett svettigt dansrep på två timmar. Kollapsade i soffan med en god vän sen.. Vi orkade liksom inte röra en fena men kände att höstlov är grejer det. Och att hinna pusta ut och bara ligga i en soffa i timmar är fan helt okej för mig.

Imorgon rullar bilen mot gävlis. Mammasystrarmys ska det bli. Ska försöka ignorera min milslånga shoppinglista som jag inte har råd med och käka gott på café louge istället.

En bra helg

Det var en bra lördag. Sov alldeless för länge och dansade i tre timmar. När jag minst anade de överraskades jag av att Hildisen stog i dörröppningen, åh då blev jag glad och vi vräkte i oss chips och popcorn. Kvällen slutade med oväntat besök där vi agearde helghjältar åt våra vardagshjältar. De bjöd på fin sång och massa prat. Det var först efter en kall promenad genom tysta alfta kl två på natten man kom på att detta var människor man aldrig förut pratat med. Sånt är ju kul.
Idag har jag hållit i dregliga små händer och kramat på bebisar medan alla andra spikat upp tavlor och satt upp gardiner i farmor och farfars nya lägenhet. Mina armar ser ut som en teckning då man fick agera ritpapper, för det var slut, och kuta runt som ett fån för tucshpennor kastades hit och dit samt lekt hundra omgångar kurogömma. Sånt är också kul.

Say whaaaat?

Bästa sättet att sluta skolan för innan lov är att ha vattengympa med Hildisen som leder med världens bästa leende och musik som är oslagbar, björnstammen funkar i vatten vet vi nu också. Vad är ordet på allas läppar nu då? Jo höstlov! En vecka får en helt annan mening när det är lov. Och som det ska dansas, och kikas på desperate housewifes och sovas och skrattas med vänner och vad det ska njuuutas av ledighet. Sen tar vi nya tag. ¨

Börjar med en mysig kväll med en braig person. Lite tacos, bastu, dipp och film så sover vi nog gott sen!

Rip kissen

Kan inte placera dessa dagar någonstans. Men vi har repat mycket mamma mia! Det är ju inte fel att göra om skoldagarna. Så jag är inte bitter. Fast jo, jag är nog rätt bitter. Att döma av de senaste inläggen. Ändring hansipans, du har ju ett makalöst bra liv egentligen, förut det som som inte är bra. Men varför fokusera på de, höstlov snart fan..då blir det sova, dansa, skratta och fest! Men å så bra!


Neeeeeeeeeeeej, såg på "112-på liv och död" nyss, så hitta dom en överkörd katt, nä men jag grineeeer. Stackars missen..behövde bara säga de. Tja.

Sudda bort din sura min, för fan

Har varit sur som en citron exakt hela dagen och bristningsgränsen låg nära inpå hela tiden, så när något var riktigt roligt idag, så flödade tårarna, kanske för att jag var ledsen eller bara för att jag blev glad? Kanske blev det en reflex att få ut de där satans ingjutna känslorna som så gärna vill avlägsnas från mina axlar? Vem vet.

Dansade ut rackarns mycket känsloenergi under alicerepet ikväll allafall så nu skiter jag i vad resten av världen kräver av mig och tröstäter en klementin. Jag vill bara må bra. Bara ikväll.

Ekar över hela staden

Slog mig att det oväntade kan bli de bästa så vi kör igen!


Alice i underlandet

Okej, ska vi göra en deal, mina kära bloggläsare? Boka in den 20 december för att se dessa feta Twedledee and Tweddledum I Viksjöforsbalettens uppsättning av Alice i underlandet! Promise, för ni vill inte missa dessa sköningar, fetisarna ska nämligen Sofia och jag vara. (Dags att lätta på mungiporna och skratta)

Allt jag kännt hela veckan

Kompromissat helt annorlunda helt plötsligt. Brutit mig lös från inramade mönster och struntat i rutiner. Visat svaghet på 100:an och kännt ångesten när jag vände ryggen för det var bättre än jag vågade erkänna. Ey, detta kommer bli en lååååååång längtan.

Eftersom jag ändå överträffat mig själv hela veckan lång, struntar jag i att fredagskvällen spenderas med oväntat sällskap. Vi ska väl ha sådär kul iallafall.


Lördags

I lördags fick jag massa bebiskramar och dregliga händer att hålla i för då var de kalas. Då blir man glad. Under kvällen gick jag mot ett varmt rött hus med pulsen skyhög för jag var säker på att en mördare eller våldtäcktsman var mig hack i häl. Väl framme skrattade jag tills andan tog slut åt massa konstiga videos och roliga människor. Det skrattet behövdes.


En dag

Såg en av kanske världens finaste filmer i en biosalong i fredags. Godispåsar prasslade när spänningen höjdes och man ville ha något att bita i. Näsor snörvlade när tårarna rann ikapp där i biomörkret. Man skrattade. Man kände lycka. Man grät för hur fint det var och för hur hemskt det var. Man blev så himla glad. En dag ska jag bli som dem. En dag måste ni se.

Det är helt okej

Jag är inte som förr. För tårarna hade kampats om att få rinna ner längts kinderna och jag hade haft svårt att andas för att svälja gråten om jag var den jag var förr fast nu. Jag hade velat berätta precis hur det kändes. Jag hade verkligen velat dela med mig. Om jag var den jag var förr fast just nu. Inget är riktigt verkligt när de endast är ord som varit konversationer. Inget är verkligt förns tankarna får en bild att knyta an till. Men de är just då man fantiserar att dem är större än vad de är. Eller mindre. Beror på humöret. Just nu vill jag inte veta vad jag känner. För det kommer jag känna tillräckligt när dagen jag vet kommer. Just nu vill jag inte ens fantisera om det. För det kommer vara tillräckligt jobbigt att se det när det blir verklighet. Just nu gråter jag inte. För jag kommer göra det tillräckligt när den dagen kommer. Jag spar på det. Jag vet vart famen finns då. Famnen som lyssnar och förstår. Som bara fattar när det jag säger egentligen är oförståligt. Det är lugnt för jag vet att jag har er.

Världens bästa dag

Kung dag. Åkte en tom och lugn buss till skolan. Inget tjafs och bråk på morgonsamlingen med min klass. Ovanligt intressant samhällslektion. Plus att vår käre lärare Niklas är störtskön. Han gjorde liknelser med grill och dillchips idag, och jag menar, vem förstår inte då? Sen fick jag övveraskade bra betyg på matteprovet, klapp på min axel. Pusspuss på mig. Maten var förjävla god idag också-köttbullar♥. Sen fick vi äta hur mycket godis vi ville på engelskan medan vi såg på världens knepigaste film. Den fick mig glad på nå vis. Vi slutade tidigt. Kom hem en timme tidigare. Klippte hårbollen min och färga hårstråna i en "varm ton" av koppar gjorde jag då. Blev shnyygt och freeescht.

Nu är de true talent. Sen svenska hollywood fruar. Får jag kyssa någon nu? Blir ju tårögd vad jag älskar denna dag!

Vinnaren är..

Okej, besviken på mina 10 tusentals trogna läsare. Den enda som gissade(och gissade rätt) var Majs! Du vinner massa bra. Ska komma på vinsten snart, för du har gjort din läxa! Värt ett pris. Helt klart.


Söndagen är åter här

Det är åter söndag. Fina, slappa, sköna söndag. Kan ni gissa vad jag gör är ni ju bäst. Då har ni gjort er läxa att läsa mina inlägg de senaste veckorna.


Solig lördag med cabben

Hilda:"Du får skjuts med oss till bollnäs om du vill?"
Jag: Okej
..lite senare
Hilda:" Vi åker cabb"

Ska börja dissa bussen ofta så håret får blåsa i vinden medan man får cabbskjuts till Bollnäs.

Underbart(men ack så kallt) väder och massa bra musik och dans på torget gjorde min dag ännu mer värd idag. God mat på NK och massa bekanta ansikten som gick förbi gjorde det snäppet bättre.

Men nu sitter jag här och vill göra annat. Saknar maja och julia i sånna här lägen. Men de är med sin pojkvän Lars. Ja de delar på han. Maja och Julia Winnerbäck. Fint.


Fredag is the shit

Spenderat hela fredag förmiddag i en pingstkyrka full av sprudlande glädje och gospel. Gör det i skolan om ni kan. Ikväll blir det till att äta massa god mat, kolla på idol och snacka skit med en god vän! Fredag är min favoritdag. Puss puss på den.

Blev inte som tänkt, utan bättre

Två saker som är värda att nämna. Jag sjöng julsånger på kören igårkväll och unnade mig en bakvänd sovmorgon. Alltså gick jag och la mig tidigare än tidigast och sket i att dränka mig i mattetal inför matteprovet som jag planerat att egentligen göra. Och jag älskade det. Ibland får man göra så, så man orkar fortsätta. Ha en bakvänd sovmorgon ibland alltså.


Det är onsdag

Dansa, håltimmar, plugga, äta, sjunga, kör och plugga står på schemat. Sova har jag inte tid med. Livet är ju fantastiskt. 

Ge mig en fodrad hjärna

Okej, försöker intala mig blondinbellas motiverande ord för att hålla humöret uppe under pluggningen. Men kan hon berätta för mig vad man gör när man fattar nada av matematikjäkeln och hatar sitt liv så fort bokjäkeln uppenbarar sig då? Vavava! Vart hittar jag motivationen att inte skrika och klippa sönder varje sida när jag verkligen inte förstår? Vi har prov på torsdag och jag minns inte nått..vart försvann allt? Minns när jag satt där i bänken och va mallig för jag kunde mer än den bakom mig.."mohahah" tänkte jag. Tji fick jag. Måste vara som en pysande ballong min hjärna..kunskaperna sipprar liksom ut.

Nej skärpning, man lär sig ju absolut inte med denna inställning hanna. Det har blondinbella sagt.

Motiverande ord(alá Hanna):

Du duger fast du suger.
Allt hänger inte på det här provet..förutom framtiden.
Ig är okej, det är ett betyg..bara det att det är ett värdelöst betyg.
Ge inte upp hoppet, ta ny sats.
Alla proffs klarar det här lätt, så det är okej att du inte gör det, för du är ju ett pucko.

Det här får mig att vilja bli bäst. Helt klart.

Samma gamla visa, men vet inte vad det är för låt

Det är körigt. Jag ska hinna vara effektiv i skolan och efter skolan så jag kan få allt gjort innan inlämning och prov. Jag ska hinna träna, dansa, sjunga i kören, övningsköra och ha tid att dra igenom sångläxor och dansuppvärmningar efter skoltid. Samtidigt ska jag hinna packa tusen väskor som ska slussas fram och tillbaka och hinna äta, duscha och sova. För att inte tala om alla serier jag vill följa som lyser upp mina trista vardagskvällar. Dagen har för få timmar, helt enkelt. Eller veckan för få dagar. Eller måste jag bara prioritera annorlunda. Något är det ju, för körigt är bata förnamnet.

Som extra ledighet

Konstig helg det här. Fredag när det var torsdag, lördag när det var fredag och söndag när det var lördag. Huvudet har inte hängt med och jag har somnat före elva. Skönt kan man tycka. Fortsätter som vanligt min söndagstradition med pyjamasen och tvn på även fast det känns som måndag. Måste beta av plugghögen också. Då kör vi!


Även fast det var lördag

Klev upp med tuppen och satt på bussen till bollnäs, redan vid åtta. Fast det är lördag vinner skolan min fritid och jag har varit på en lärorik sångclinic hela dagen. Tur jag hade fint sällskap och att vi fick lite sol i ansiktet när vi sprang till NK för lunch allafall. Nu ska det fikas för mormor har fyllt 75!


RSS 2.0