Tröttsam onsdag

Skoldagarna börjar räknas ner nu. Att jag åker bort och missar tre skoldagar känns inte längre tungt, som jag längtar istället. Det enda som är olägligt och fullständigt onödigt just nu är att en förskylning smyger sig på. Kroppen känns sådär öm och ögonlocken fälls ner som rullgardiner, fast jag är vaken. Sedan jag överlevt denna dag la jag mig under duntäcket när jag kom hem och lyssnade på regnet som smattrade. Blir till att knarka alvedon och vila varje stund jag kan resten av veckan!

potato potato.



Cha cha bloggen! Eran allra bästa Maja är här. Ni vet hon från Söderhamn som fyller år den 28 januari och som går i samma klass som Hanna fast har dans istället för sång och dans är ju lite bättre. Aja skitsamma. Idag har jag och Hanna pluggat historia i fyra tmmar. DUKTIGT av oss. Yes sir. vi har även ätit kakor och chirre så nu har Hanna nå jävla damp. Så hon kan inte sitta still eller hålla käften mer än 2 sekunder. När fan vad dryg jag är. Heeeeeeejdå.

"I want ketchup on my fries, I want ketchup on my fries and when I walk to the street and the car hits your tomato It says catch up to me and then we walk to the street" Om du någonsin hör den här låten i framtiden vet ni vart ni såg den först, här alltså. Skriven av Hanna Wikström.'


Sleepover en måndag


Maja och jag planerar att sitta uppe hela natten om det behövs, för nu jäklar ska vi superwomans plugga aset av oss och ge Niklas en uppsats han aldrig kommer glömma, MVG här kommer vi!!!


Söndag


(I fredags. Foto: Alice Ringvall)
Vill så mycket just nu. Men brist på pengar och tid stoppar mig. Ser tillbaka på helgen och ler men vill inte ha sommarlov från min fina klass. Efter denna soliga söndag väntar tre dagars pluggig skolvecka och ett roligt "heden på stan" sen flyr jag landet med massa galna människor, i tio dagar! Sååå skönt!

Spenderar lördagen i livet.

Trött och sliten efter att ha kommit hem med trebussen imorse men pallrade mig upp svintidigt för att strosa runt på bollnäs gator. Fortfarande trött och tror med största sannorlikhet att jag kommer snarka hela vägen till söderhamn, ska nämligen mysa med favoritbrudarna där och bara ha det sådär fint ikväll!

Blir väl en till nattbuss hem därifrån, så jag funderar på om pyjamas, kudde och täcke ska packas ner? Men nä, fick inte plats..allt godis tar upp platsen. Är det myskväll så är det!

Ps. Vänta.. vi lever?!


Dance until the world ends


(Bilder från visan. Fotograf Per-Erik Claesson)
Ja, ni. Snart dör vi. På lördag ska jorden gå under. Inga mer läxor. Inga mer uppsatser. Inga fler besymmer. Men heller inga mer spontana äventyr. Minnesvärda stunder med vänner. Inget mer heden. Inget mer estetiska. Ingen framtid. Viiiisst!

Tror inte ett skit på det. Lördagen kommer passera precis som alla andra dagar gör. Det är vad jag tror händer. Men jag ska ändå försäkra mig om att ha riktigt jäkla kul sista dagen i livet, om så är fallet. Därför spenderas fredagen med några av världens kanske bästa människor. Min klass. Mina vänner. Turneé med visan och sedan klassfest. Kära vänner, det är fredag, party och snart världens undergång-nu ska vi ha kul!

Föräldrafri onsdag

Nu ska det skrivas mattenationellt och hoppas på att ha hjärnan med sig, skrev en notis imorse att inte glömma den hemma. Hehe. Sen ska det svettas under klassdansen, sjungas på kören och pluggas på gemulektionen. Allt detta för att sedan känna sig stolt och vara värdig en trevlig kväll med god mat och gott sällskap. Har en tvårummare utan föräldrar ikväll liksom, dingding!

Sömnig tisdag

Somnar så fort jag vaknar. Gjort det ända sedan jag kom hem idag, så otroliiiiiigt trött och slut. Kanske pågrund av idrott ute i kylan, tre lektioner på rad, fulla av prat(och alla vet hur våran klass pratar), genomgångar som rör till det i huvudet, samt en timmes matte och en allt för oätlig lunch. Måste vara det.  Nu ska jag försöka titta igenom matte innan nationella imorgon, för det har jag då inte hunnit än, eftersom jag bara sovit.. Sen gör jag natt!

Måndagar man behöver

Shit, vad jag har skrattat idag. Jag vet inte hur många minuter jag bara suttit och guppat av skratt eller vikt mig av dubbel och fått kämpa för att inte låta tårarna tränga sig fram idag. Glädje har fyllt vardagen idag. På bussen, i korridorerna, i skolbänken, och i ett vitt hus. Skrattet har legat mig nära..Men sedan har jag ju spenderat större delen av dagen med Hilda som sällskap, så vad ska man förvänta sig?

Känns skönt att skrattat tillbaka lite liv i kroppen efter att ha låtit det mulna vädret påverka mitt humör. Behövde det.

Ta tag i söndagen

Söndagar blir oftast sega dagar. Man sitter för länge i pyjamas, äter för sen frukost så lunchen kommer för nära inpå, datorn och tv:n går på högvarv och man klickar runt bland det ena onödiga efter det andra. Men sådana dagar är jäkligt bra att ha endå.

Men jag ska faktiskt ta tag i denna dagen. Brukar bli av om jag listar upp det, för min egen skull. Ska väl banka in gemu:ns alla anteckningar i huvudet. Ladda in sisådär all musik som finns i hela världen, så jag klarar två dagar i en buss till taize. Ta en onödigt lång och varm dusch samt städa garderob och sovrum. Dammråttorna invaderar mitt rum och kläderna gör det omöjligt att stänga byrån. Mot kvällskvisten måste jag ta mig ut på vägarna och övningsköra. Klara färdiga kör!

Långnäs en engång



Varje gång jag nu satt min fot (rumpa) på långnäs gräs med hopp om en fin kväll med fina vänner har det inte erbjudits varmt solsken och torrt underlag att sitta på. Nä, ibland möts man av kyla medan man försöker ha en härlig sommarpicknik och ibland haglar det rakt ner i födelsedagsfirandet eller så krävs vantar och tjocksockar för att hålla upp värmen, även fast det är mitten av maj. Men varje gång har liksom skratt, sång, gitarrspel och allt för bra sällskap gjort kvällarna finare än nått solsken kan göra med en kväll. Igår var det så bra. Min klass är bra!


Lördagkväll

Skulle gjort mycket vettigt idag med tanke på att jag har nationellt prov i matte på onsdag och gemuprov på torsdag. Men jag har skitit i det kan man väl ärligt säga. Tar tag i det senare. För nu ska jag dra ner till långnäs eller k-lund med bästa klassen. Grilla, sjunga vid elden, prata, mysa och låta regnet göra mig genomblöt antar jag. Hörs! 

Historiskt..typ.

I torsdags(igår)var det genrep samt premiär av Viskonserten med ES10. Jag älskar min underbara klass och hur alla är så otroligt begåvade. Jag njöt varje sekund på scenen och sjöng med ett leende på läpparna för igår var en bra dag och jag ska minnas den länge.

Idag så firade vi att det var helg genom att uppträda visan hela skoldagen på två ålderdomshem. Jag har svårt att se gamla gubbar äta korv med bröd utan att grina för de ser så gulliga ut, så ni kan ju tänka er hur mycket man ville böla medan man sjöng och en glad gubbe sjöng med med ett stort leende på läpparna och en tant flörtade med killarna i min klass. Älskade att uppträda för dem, de ger och tar. Verkligen. En tant sa att vi var den bästa medicinen hon fått på flera år! Jag grinar så sött!

Vi ville ha lite extra kul idag också så vi tog gitarrerna och sångrösterna och stegade in på ica i bollnäs och en efter en började sjunga, snacka om att de som handlade mat just då, tappade hakan!

Älskar min klass, min linje, mitt liv och mina vänner. Nu är allt sådär  perfekt och jag är lycklig. De mulna molnen beskymrar mig inte längre, för dessa två dagar av sann innerlig glädje, kärlek, sång och dans samt härliga, allt för söta gamlingar och tårade ögon kommer jag leva på länge!

Ska avsluta denna fantasktiska vecka med fredagsmys med Hilda ikväll och imorrn blir det grillning med klassen, det rullar på nu! 

Historiskt..typ.

Onsdag på estetiska

Soliga raster och alla ler mot varandra för alla är lyckliga av solen för ett tag. Lärarna får tvinga in oss i lektionssalarnas mörker. Men lektionerna fylls av svettiga danslektioner med sprudlande energi och leenden som ger träningsvärk. En annan lektion står man på scenen och dansar vals, tango och sjunger för glatta livet med en klass som förvånar mig vilken begåvning alla sitter på. Lektioner av glädje, musik, dans och sång är det som bjuds en onsadag på estetiska. Visan har premiär imorgon. Kult. Nervöst. Härligt. Tänk att jag gör detta i skolan.

Ska nypa mig i armen och äta rabarberpaj nu, kanske invänta greys anathomy som gör musikalavsnitt. Hörs!

En tisdag

Nationellt prov i engelska i tre timmar och sen en solig promenad tillbaka til heden. Lapat sol varje tillfälle som gavs mellan lektionerna, varit barbent, iklädd endats jeansshorts och kommit hem till doften av nyklippt gräs och en rabarberpaj i ugnen. Ska ut och övningsköra nån timme och andas lite ljummen kvällsluft, precis som sommar. Det känns som sommar. Tionde maj. Då kalllar jag det sommar.

Helgen i sthlm!(cypern)

Spenderade helgen i ett varmt och soligt stockholm med en fin vän och hennes trevliga släkt. Shit vilken god mat de bjöd på, efterrätter och allt! Badade jacuzzi för första (riktiga) gången och gick på soliga kvällspomenader. Shoppade upp hela studiebidraget på två timmar och såg mer av stockholm än bara centrum. Satt på första parkett med en mästerkock bredvid mig, och log när alla josephlåtar sjöngs av en suverän kör och solister. Nostalgi på hög nivå och insåg att alfta kan leverera. Träffade på en kändis på cubus, spelade Veronica Maggios låtar på repeat och längtade till sommaren. Tack för att jag fick följa med till stockholm Hilda, helgen kunde inte blivit bättre!♥

En härlig dag

Måndag. 22 grader varmt. klarblå himmel. Lektion i gräset. Leenden och babbel. Skoldagar som gör att man härdar ut, verkligen!

Underbart


Nu är alla negativa tankar så långt bort dom kan vara. Blev nämligen erbjuden att få följa med till stockholm i helgen och se på joseph och ha det sådär mysigt med en fin vän och att det är helg nu känns sådär skitbra! Visarepet gick snabbt och vi slutade lite tidigare, bra klass! Inte ens mulna majdagar gör mig deppig längre för nu har solen kikat fram och det lyser en regnbåge på himlen. Solen ska stanna i helgen och värmen är påväg tillbaka. Historian är klar och en galen vän hälsar på ikväll. Kyss på livet!♥

Negativa Hanna

Vi repade visa som aldrig förr idag. Jag tycker verkligen inte om min låt, jobbigt läge liksom när premiären är om en vecka. Tur jag är en jävel på att vara positiv endå, eller?

Har sen fått kluriga uppgifter från körträningen, känns som gemu helt plötsligt tagit över mitt liv. Ska liksom transportera noter till en dopsång. På. Fritiden.

Sen har jag skrivit historia i tre timmar. Kul. Torsdag.

Men på något lustigt vis har jag skrattat och lett mycket idag och haft jäkligt kul. Kanske för att jag går estetiska och har fina klasskamrater..ja det är nog därför.

Punkt för ikväll, adios!

Huvudvärk/migrän

Tränat massa visa, skrivit ett engelskanationellt prov, försökt fått sägensafarijobb, pendlat med tusen bussar och tåg och dansat en hysteriskt fartfylld dans. Allt detta med en hemsk huvudvärk! Funderar på att lägga mig i ett varmt bad och sen sova, visarepet fortsätter imorgon och även plöjningen av läxhögen, därför måste huvudvärken boooort!

PS. pik till mig--->använd brillsen nu..kan hjälpa mot din djävilska migrän..
PS2. diggar min nya frilla, ibland. Kort är sådär praktiskt.

Som om ingenting

Idag sker en stor förändring i vår klass. Inte nog med det så har vi utegympa och slutar klockan fyra. Men det är med ett leende på läpparna jag åker till mitt älskade heden!

Jag har en fråga..

...har man världens finaste vänner eller har man världens finaste vänner? Ja, jag tror tametusan det!

Trodde jag skulle åka till stan för att shoppa i det kalla, mulna vädret och käka. Men nä, det visade sig att alla mina älsklingar satt på långnäs med tusen filtar och ballonger och massvis med musigt fika och sjöng "jamåduleva". Vilken överrakning! Tack så mycket♥

hänt annars då..jo det haglar blandat med snö och värmen är som bortblåst. Kuuult.

Andra dagen i maj

Som jag skrev igår tillbringar jag andra dagen i maj, även kallad måndag och studiedag, med fint sällskap. Först ska jag bli av med kluvna toppar och köpa mig en ny frilla, sen möter jag upp några för att njuta av sista lovdagen på Bollnäs gator. Ja, en extra lovdag är alltid uppskattat!

Fint sista april


Hej snö. Blev en rackans fin kväll igår med fina klasskamrater. Grillade korv och skrattade vid vattnet medan solen gick ned. Vi liksom snuddade vid sommaren. När rullgardinen dras upp idag, flyger det lite snö ute. Inte okej!
 
Maj blir en fin månad endå. Viskonserter, klassfester, födelsedagar, dansföreställningar och frankrikeresor. Den första dagen i maj är en söndag. Jag har kollat på tusen avsnitt desperate housewifes. Flyttat in i min prickiga pyjamas som känns för bekväm och kikat runt bland eventuella hårfrisyrer om jag vaknar och vill göra en makeover imorgon. Not so much har hänt liksom. Men ikväll händer det grejer. När det blir mörkt ska jag dansa en elddans i grängsbo med stora och små dansare och sen får Wikströms sovsällskap bara för att skolveckan börjar med en studiedag. Alltså har man tid med sovmorgon, frisörbesök, shopping i storstan och fint umgänge andra dagen i maj! 

(foton: Hilda Ryhed och Hanna Ingesson, står för de flesta)

RSS 2.0