Jordtimmen

Dansat från klockan ett till klockan fem idag. Rödblommig.se. Var tydligen vigare än någonsin och jag tror faktiskt att det var alla miljoner bounces som vi gjorde i fredags som gjorde de. Typ. Nu kilar jag iväg för att spendera earthhour med musik och framträdande i mörkret. Funkar väl.

Fast de är elakt

Jag log även om det är elakt. Någon inuti mig försvann och jag blev ett kilo lättare. Fast de är elakt för jag borde förstå hur de känns. Men jag blev lättare och kanske kan må bättre nu.

Önskar

Önskar ihop en önskelista, för jag fyller faktiskt arton snart. Just planerat mitt liv in i minsta detalj i kalendern också, för att orka tills påsklovet. För jag är desperat av listor just nu, och planering och överstryckningspennor. Och framförallt lov.


Fredrik och Felix

Jag är kattvakt i helgen. Cyklar genom hela byn på min lila cykel varje morgon och kväll och ger dem mat, städar kattlådan och viktigast av allt: give them some lööve. Så ifredagskväll sjöng jag så fint för dem medan de åt. Imorse läste jag tidningen för dem, men de satte sig ointresserat mitt på artikeln om sopbilar..jag som ville lära dem vad sopbilar gör liksom. De bara kurrar och gosar in sig i min armhåla? De är så normala katter och jag älskar dem.

Förändrat


Börjar trivas i förändringen nu för misslyckandet blev till något bra. Färgen är ny och det skyddar mig från dig inbillar jag mig för du kanske inte känner igen mig nu. Ändå kommer jag på mig själv med att kolla runtomkring mig. Just efter att du ska stå någonstans och känna igen mig.

Bra dag

Pissdag.
Kristin bjöd mig på en godispåse.
Bra dag.


Effektiv efter lovet

Det är måndag och vardagen är tillbaka. Vi gjorde oss själva värda maxmat och vårsolspromenader istället för skolmat och torsbergshåltimme idag, så dagen har smärtfritt glidit förbi. Känner mig effektiv som redan efter första skoldagen som kom med nya arbeten och inlämningar, avverkat både argumentative essay, rollanalysen, musikaluppgiften, psykologiuppgiften och blivit underkänd på fas A i vanlig ordning. Effektiviteten drabbar mig sällan, men tydligen idag!

Ett sätt att se på saken

10 saker jag tycker om:
Nagerlack.
Kramar från ingenstans.
Musik som hugger tag, får dig att försvinna från verkligheten och gör att du fastnar med blicken.
Vårens första varma solstrålar som väcker förväntan.
Lapppar skrivna i hemlighet av fina själar som man hittar i pennfodral och kalendrar.
Markeringspennor.
Listor.
Gamla människor.
Slitna converse som en gång i tiden varit vita.
Dansa till björnstammen på rökfyllda dansgolv.


10 saker jag tycker mindre om:
Prestationsångest.
Död.
Svek.
Lögner.
Ovisshet.
Osäkerhet.
Torsbergs mattanter.
Hektiska veckor man inte hinner uppskatta.
Bussturerna kl sju på morgonen när busschaffören vägrar släcka lyset och tanterna pratar som i megafoner.

8 bloggar jag läser:
Flora
Julia
Maria
Hilda 
Kristin
Sofia
Linnea
Sara

9 saker jag vill göra i framtiden:
Bo i en stad.
Snorkla i turkost vatten med färgglada fiskar.
Hoppa fallskärm.
Bo en längre tid i ett annat land.
Surfa i Australien.
Resa iväg på ett riktigt äventyr med en bra person.
Äga en walk-in-closet.
Skaffa en gråbrun katt som heter nått i stil med: katt, kissekissemjaomjao eller kattis.
Arbeta med nått kreativt. Skrivande/skapande/designande.

5 saker jag är rädd för:
Att bli lämnad ensam
Magsjuka
Framtiden
Att gå hem längst en mörk och kusligt tyst gata
Tvestjärtar

4 ord som beskriver mig:
Positiv
Känslosam
Empatisk
Optimistisk

3 saker jag ser fram emot:
18-årsdagen.
Körkort.
Resan till Zakyntos med mina pinglor i augusti.


2 snygga killar:
Bill Skarsgård
Bill Skarsgård

2 bra band:
Den svenska björnstammen
Mumford and sons


Total återhämtning



Jag har mått förträffligt bra i fjällen. Liksom andats frisk luft för en gångs skull och åkt en massa slalom i allt från strålande sol, blåst, motvind, medvind, moln och dimma till piskande snöoväder. Åkt massa lift som alltid bjuder på fina konversationer och dinglat med skidorna i sittliften och känt sig lite on top of the world. Skrattat åt sånt som egentligen inte är kul, bastat mig rödblommig och kollat på massor av greys. Sovit med en grå misse vid fotändan i två nätter och vaknat av jamningar och massa kurr. Hilda är bra, tralllalala.

Mot fjällen

Nu har jag längtat nog efter snötäckta berg att svicha nerför och att ha på täckbyxor och kisa mot både glittrig snö och stark sol. Nu vill jag till fjällen. Nu vill jag till Hilda!

"Det brinner!"

Strosat runt på gävles soliga gator idag med trevligt sällskap. Skrattat mest hela tiden och varit med om en brandutrymning från ett varuhus. Satt där i lugn och ro och skulle precis hugga in på baconsalladen från himmelriket på Coffee Lounge, så ska varuhuset till och utrymmas för brand..jag ville verkligen inte lämna min sallad, men vi återförenades efter en halvtimme. Kult. Men den var lika god för det och branden var under kontroll. Köpt massa fint också. Vill kolla på de hela tiden. Aldrig varit så nöjd med en så simpel shopping. Men så var jag en jävel, enligt mig själv, på att fynda idag också. Härligt!


Stellan och Sten

Steg upp i ottan fast lovet satt sig i kroppen och dygnsrytmen redan. Åkte minibuss till mitt i ingenstans med bra sällskap och gäspade lite för mycket. Men sen vaknade både skrattet och energin till liv. Vi kastades runt i bilar, slirade på isiga körbanor, körde på låtsasbarn, mosade konor och tvärbromsade. Till råga på de var lärargubbarna störtsköna och ja, jag tackar nog dem för att vi hade de så kul där i solskenet, sådär en tidig morgon på ett lov. När vi skulle åka hem sa de: "Ha ett bra liv, våra är ju snart slut." Och de slog mig att vi får ju inte träffa de där sköna snubbarna igen. Jag som ville göra de här varje tisdag.

Kristin


Vår alldeless egna pingla fyller arton år idag. Ikväll är de hennes kväll och den ska vi göra grym!


Sportlov

Känner mig så lugn och trött i kroppen efter en sista skoldag med yoga, bad och bastning. Nu tar jag en sportlov och hoppas på sol så de där strålarna jag skymtat utanför fönstret under skoldagarna nu ger mig fräknar.


Vårens första dag

Den vita glittrande snön smälter i sådan rasande fart att vårt kära heden blivit vattenskadat, ja de regnar inomhus. Under skorna knastrar grus och blaskar snöslask. Solen gör mig blind, värmer kinderna och får mig att fundera på att byta till en tunnare jacka. Träden väntar på att löven ska klä dem igen och man bävar inte för att gå ut längre då termometrn inte pryds av flera minus. Jag kliver inte längre upp till fullständigt mörker och måste inte påminna mig om när de är morgon och natt. Nej ljuset infinner sig nu mer och mer och luften luktar vår.


RSS 2.0