Du ska se att allting ordnar sig

Har averkat de första av fyra prov planerat för denna vecka. Sista veckan innan lovet då brukar spurten springas och den högre växeln läggas i, men medan jag öppnar läxböckerna för att älta in de sista för resterande prov, så säger min hjärna åt mig att chilla. Så de gör jag. I tofflor och filt framför bra tv. De blir bra tillslut.

Lite sådär begåvat


Mer Erato åt folket!

Vi hade det bra


Vi blev blöta om rumpan när vi satt i en timme i snön och bara kisade mot solen men vi tyckte liksom om livet för en stund just då!

Inget stoppar oss nu

Nu rullar en buss full med esteter till Vemdalen och gör backarna, fulla med sportlovsfamiljer, osäkra. Har världens godaste matsäck med mig, vilket är halva (hela!) grejen med resan. De ska vara soligt hela dagen och jag ska äntligen få åka lite slalom sådär fort. Längtar efetr känslan. Adrenalinkick, ja tack!

Eller gör avståndet en lögn

HON sa de så rätt och jag snodde de rakt av. I avståndet fanns bara lögner och jag vill spotta på de fula du lämnat kvar runtom mig och sparka på allt du bryr dig om.

Kan ana en växande känsla av stress

Hinner ingenting nuförtiden, fastän det ända jag gör är att hinna med saker.


Alla hjärtans dag



14 februari förra året bakade jag och Hilda hjärtformade scones, dagen till ära.  I år gör vi våfflor med massvis av grädde och sirap ovanpå. Såklart!

I'll find someone like you

Jag är alldeless varm om kinderna och ögonen svider. Jag tror det både har att göra med en kväll med lycka, glädje, värme, nervositet och såndär sprudlande gemenskap med såväl bekanta och främlingar. Alla under samma tak med bra musik och underhållning av fantasktiskt duktiga klasskamrater. Men sen har det kanske lite att göra med tårar som rinner också. Även när man är glad, egentligen.

En halvtimmes busstur

De var en otroligt dryg turk som pratade konstant med oss hela vägen hem från bollnäs igårnatt. Jag ville bara stänga mina svidande trötta ögon men han babblade nån osammanhängande engelska som han desperat ville få oss att förstå. Vi pratade ful svengelska och gjorde övertydliga gester men insåg efter många djupa suckar att han aldrig skulle förstå oss. När vi närmar oss Alfta och vår hållplats, var irritationen för denne dryge turk måttligt stor och då vänder sig hans turkkompis om och pratar svenska. Men kul...


I all bortkastad tid

Slutat halv två (!) idag och la mig direkt i ett skummigt bad med tända ljus och en melissa som sjöng om allt som är och bara tagit mig tid. Tid för det jag behöver. Tid som någon tagit av mig allt för länge. Nu ska jag fortsätta lyssna på bra musik, dansa runt medan ögonskuggan läggs på och äta god mat. Sedan tar jag bussen mot glada människor som jag tycker om. För inatt tänker jag dansa av allt dåligt och sedan le resten av våren!


Allt hemligt förstörs

Och fastän avståndet varit så stort i fyra månader, var du längre bort är någonsin när du stod framför mig.

Allt ska väljas rätt

Tusen viktiga dagar som jag måste hålla reda på nu. Måste prioritera rätt och tänka frammåt i tid. Och just ja, måste njuta och uppskatta det som kallas "just nu" också. Mycket måsten, men jag måste.


En lördagkväll

Igårkväll mitt i skogen, i en gammal kyrkbyggnad, i -25 gradig kyla var det artonårsfest. Och jag, jag hade kult.


Gammal hederlig


Då var jag tillbaka med en knapptelefon då..en rosa dessutom. Funkar i krig som man säger!

Kanske för tidigt att säga

Men det känns som det är min tid nu och jag ska visa vad jag går för.

RSS 2.0