Den Kaukasiska kritcirkeln

Sett estettreornas slutproduktion och säger bara woow. Grymt! Om du kan, se den. Så jäkla proffsig och dramatisk, att jag höll andan flera gånger och fick gåshud samtidigt som jag ibland bara blundade av rädlsa, hur bra som helst!


Jag fattar inte..

....att min vän hånglade upp en älg för att sedan få endast hundra kronor av mig som satsade..

....att man kan hinna säga så mycket på två timmar som jag, syster och hilda kan...

....att jag sitter framför skärmen och inte gör ett skit när jag borde göra så mycket vettigt..typ matte!

Ja, det var tre saker jag inte riktigt fått grepp om än. Älghånglet är svårast..alla tycker jag är knäpp som gav hundra spänn för de till min ännu knäppare vän som gjorde det. Fast jag tycker de borde vara stumma av chockl att hon gjorde det istället för att ifrågasätta mig, hehe. Nu är det iallafall bevisat, pengar får en villig att göra VADSOMHELST!

Ps. skulle jag kunna, skulle lägga upp videon jag spelade in när hon tog en rejäl omgång med älghuvet här på bloggen. Men tekniken är inte på min sida idag....måste iallafall bli facebook nästa? ;)

My heart go la la la la la


Om ni inte redan sitter bänkade framför tv rutan kära vänner, gör de då nu, genast! Min favvodokusåpa har säsongspremiär right now! Projekt Runway på kanal 3! Go go go

Dance dance dance


Haft en riktigt lugn och mysig helg och den avslutades somvanligt med ett ritkigt svettigt danspass. Men jag vägde upp all träning med att vräka i mig massa pizza..så ja, så va de med den träningen!

Nu ska jag sörja att jag missar dansforum i sommar(som är det absolut roligaste danseventet) och att solsidan inte visas ikväll..*snyft*

Ps. har ni inte förälskat er i Lykke Lis underbara musik redan, dags för det nu folks. (osynlig länk-->)Lykke Li – Dance, Dance, Dance


Eart Hour

Halv nio är det tänkt att hela jordklotet ska släcka allt. Världen ska vara bäcksvart i en timme för att värna om miljön. Det tänker jag göra och den mörka timmen ska jag och min kör förgylla med lite ljus och värme. En konsert helt utan elektronik som mikrofoner, eldrivna instrument och lampor. Så ikväll får jag se till att ta i från tårna när jag sjunger och inte låta de acustiska gitarrerna och fiolerna överrösta oss, och såklart ska massa ljus tändas. Kom om du inte vill sitta ensam och pilla i naveln i mörkret.


En shopaholics bekännelse

Jag måste ha ett stort beroende av shopping. Eller det är ett faktum att jag har det. Så fort nyheter landar i affärer eller en ny årstid som ger nytt mode kommer, får jag en känsla av att jag måste införskaffa iallafall nått nytt och den känslan jag får då. Fan jag blir nästan lycklig av att shoppa. Det måste vara sjukligt. Tur jag inte är ensam om detta beroende.

Håller jag mig ifrån affärer eller säger nej till en tripp till gävle eller krampaktigt håller i pengarna i en månad får man nästan ge mig en applåd. Då blir jag stolt över mig själv.

H&M är bäst och värst. Det är dem som borde få skulden för mitt beroende. H&M en såndär affär som har allt som alla andra affärer också har, fast H&M har det till ett bättre pris. Detta gör att jag nästan shoppar allt där....

Jag menar för två veckor sedan shoppade jag som en tok i både Örebro och Stockholm och gjorde plånkan sopren. Ändå sitter jag här nu och suktar efter de ena plagget efter de andra på H&M. Vad är det jag inte fattar? Jag behöver liksom inte blommiga träklackar med öppen tå, konjaksbruna sandaler, strandklänningar, ett tiotal kjolar och en tunn jumpsuit mitt i vintern. Eller det är faktiskt vår, ja snart sommar. Så kanske är det bra att börja ladda garderoben nu?

Meen NEEJ!


För att jag kan

Tog en sovmorgon för vi har studiedag. Drog mig länge och tog sedan ett varmt skumbad, bara för att jag kan denna vecka. Sedan åt jag en större frukost och fastnade vid matteboken i tre timmar..framför ett och samma tal..men tillslut klarade jag ut uppgiftsjäveln! Sedan har jag bara legat och degat invirat i ett täcke och druckit te framför vänner och oc.

ps. har nu planerat in en resa till Taize den 28 maj-6 juni också, bara för att jag kan! Kung!

Flyg dit vinden för dig


Man följer i andras spår men väjer framför hinder. Backar när något otäckt uppenbarar sig och springer från problem. Jag ska bli lätt. Som en fjäder, villig att virvla dit vinden för mig. Jag ska se alla tecken på vart jag ska och inte ta genvägar utan njuta av promenaden till mål. Jag tror på ödet, det gör jag.

ES fucking TIO

Vemdalen bjöd på alla sorters väder, verkligen! Det var soligt och vindstilla för att sedan totalvända till stormvindar med piskande hagelsnö..vi fick verkligen använda varenda muskel för att ta oss fram i den fruktansvärda motvinden, men vilken kick man får av sånt väder..man blir helt knäpp när man blåser fram i backarna. Skrattat så byxorna sprack(?) med alla glada esteter också, hehe.. Ja nästan alla liftar fick lov att stanna för vinden tog dem inte frammåt, så då bar det av hemmåt och nog var vi galet trötta efter denna mörbultande dag så knäpp var vi. Kyss på ES fucking 10!♥

Ska slagga sover jag at Hildas place, med te framför desperate houswifes!

Ps. har en drös med bilder och några kanske kommer upp! De bästa bilderna men tyvärr mest ovisbara är när alla fina människor sover i bussen, för då är jag framme och bevarar de förevigt. Första pris för vackraste sovbild måste gå till Hanna och Evelina, helt klart!

STARSTRAK


Själv satt jag och sjöng för full hals i en salong med massa andra människor framför musikalen "leva livet" när denna kille sjöng denna covern, i finalen av melodifestivalen, som helt klart är bättre än orginalet. Det roliga är att sångaren i dynasty har jag och alla andra huvudsångare på estetiska haft en sånglektion med, det är meer än coolt. Vare sig jag ser det på youtube eller tv. Coolt. Så jävla coolt. Han är också en gammal estet elev från vår skola. Coolt.Kan inte hjälpa att bli lite kändisfreak..

Friskvårdsdag

190189_211548668859843_169557039725673_916556_5160586_n_large
Efter en kort skoldag och slaskigt väder med varmt solsken sitter jag här och väntar på ett danspass!
Sen blir det kväll tidigt för mig då estetbussen mot Vemdalen för en slalomdag med bästa klassen går redan tio över sex imorgon!..


Bättre än bäst

Jullan, fjingfjong Ingesson, Krisse, Hildii och jag hade en riktigt riktigt trevlig lördagkväll med massa babbel om allt mellan himmel och jord medan vi käka tacos och kollade på körslaget. Kristin och jag sov kvar på Hildas golv och somnade nog en aning för sent för visst är jag galet trött efter bara fyra timmar sömn. Men det gick liksom inte att låta Jonh Blund stänka sömnsand i ögonen när vi hade det så mysigt!

Ps. Vaknade på de bästa tänkbara sätt idag. Kände hur någon slickade mitt öra och hur varma andetag nosade runt i mitt hår. Snart kröp de ner en varelse med mig under täcket och kurrade rejält. Hildas tjockiskatt är för goo! haha

På gatan där jag bor


Har försökt skriva en biografi om Cornelis Wreeswijk i en timme nu. Det jag åstakommit är inget att hurra för..därför ska jag ta mig ut i solen och dela reklam efter en två veckors semester. (Efter att ha haft Theresia i hemma, brun som en pepparkaka efter sin thailandsresa, denna vecka skulle jag inte bli ledsen om solen åtminstonde gjorde mig lite fräknig.)

Kvällen spenderas i andra änden av Alfta med miss Ryhed!


Fredagsmys

Igår hade jag en riktigt mysig fredag. Somvanligt började dagen med en låång sovmorgon till kl 12 och skoldagen var slut redan vid kl 14. Ännu mysigare var det att dessa två timmarna i skolan hade vi kör och sjöng sommarlåtar till skolavslutningen. Det märktes att det var fredag då alla var glada och skratten överöstade varandra. På eftermiddagen blev det lite strosande på stan med fina flickor och fika på NK och sedan följde jag med till söderhamn för att umgås med ben, jerry och maja! När bussen tagit mig hem till halv tolv var promenaden från bussen till mitt hus kall och tyst och musiken dånade i öronen. Månen var så jäkla stor och snön hade stigit några dm när jag plumsade över åkern innan jag fick gömma mig under täcket hemma. Vaknade utvilad idag och det första jag tänkte var att igår var en riktigt mysig fredag.

Jag vill ha det så

Dagen har varit full av överrakningar. Allt ifrån vad jag ska sjunga på viskonserten, till mystiska brev på mitt skåp och teaterlektioner som satte nervositen på maxnivå. Skrattat och varit nära till gråt mer än en gång idag också, fy va kul vi haft idag. Hela högen.

Det är ingen vanlig dag

Känner mig glad att få träffat alla i skolan igen, men det känns på en gång som det aldrig exixterat en veckas lov. Nu är allt i full gång igen. Men visst lyckas man le oftare och känna sig lycklig då solen och ljuset håller sig framme längre under dygnen. Vårjackan och de röda conversen har jag prångt på mig för att protestera mot den envisa snön som ligger kvar också. Så det är med glada miner jag åker till skolan, faktiskt.

Detta är ingen vanlig dag. Inte bara för att solen är varm och gör mig lycklig. Inte bara för att alla saknade finner sig i min vardag igen. Och inte bara för att jag klär mig tunnare heller. Det är ingen vanlig dag för min absolut bästa serie börjar idag också! Desperate housewifes, vad skulle jag göra utan er? haha.

Har ni inte haft intresse att se serien förut, börja genast! Ni kommer garanterat aldrig ångra er. Jag lovar. Jag har somsagt redan ändrat två envisa själar som vägrat desperate housewifes till att älska de!


Kom så ska vi leva!


I stockholm shoppade vi inte bara utan vi gick på musikalen "Leva livet" också! De var en av de roligaste musikalerna jag sett. Hörde mycket kritik om musikalen innan jag såg den så jag hade inga förväntningar men den va sååå bra. Alla låtar var riktiga klassiker av tex gyllenetider och det var ett riktigt ös därinne i salongen. Alla sjöng med och skratt blev det gott om. Inte nog med det så fanns det gott om heta skådespelare och dansare med riktiga sexpack också, hehe...Om du får chansen, se den!

Måndagsbarn

Nu har man snart avverkat ett soligt sportlov. Spenderat större delen på vift i större och mer våriga städer än snötäckta alfta. Har inte satt min fot i en enda skidbacke eller längdåkningspår utan kört på shop until you drop istället och nu ekar plånboken tomt men garderoben har istället fått lite uppgradering! Eftersom vi hade en extra lovdag idag och solen fortfarande hälsade på har jag suttit hela förmiddagen insvept i min nya poncho och läst ute i solskenet..hemma. Sist jag var hemma en hel dag var väl artionhundraförtiofemtusen år sedan känns det som. Såå skönt.

Nu väntar ett danspass på viksjöforsbaletten och sedan ska jag förbereda mig för en vardag full av skola igen. Men jag längtar grymt mycket efter vissa ansikten som rymt iväg under lovet precis som jag. Ska skratta och krama dem extra mycket imorgon så så hemkt känns det inte att återgå till vardagen!

Stockholm nästa

Väskan till stockholm är nu packad betydligt lättare än den var till Örebro. Men jag vägrar ta en mindre väska. Den är så rosa och fin när den rullar fram på gatorna. Och på Stockholms gator vill jag vara fin. Jag har också gjort allt som planerats in till denna fredagsförmiddag, nämligen tagit sovmorgon och sjungit på kören. Nu har jag sappat igenom tv-kanalerna en miljon gånger. Sett samma reklamer om och om igen. Druckit en stor kokhet kopp te som brände sönder tungan och inte smakade nått för jag körde på min gamla tråkiga erl grey smak. Kollat facebookstatusar och bloggar lite för många gånger och lider nu av tristess. Men de är så det ska vara, för det är loov. B e a utiful! Ska njuta av att jag inte har ett skit att göra för snart är vardagen så full av stressiga skolarbeten och roliga händelser som ligger lite för tätt inpå varandra att man knappt hinner med i svängarna..

En tid tillbaka


Ger mig en lugn fredag. Sovmorgon, stor frukost, packa inför stockholm och lite sång med kören. Ger er bilder jag inte visat.

ps. Försökte mig på ett collage av bilder som skulle representera Överraskningsfirandet för Kriston fredagen före lovet och Örebroresan i början av lovet. Märkte dock att jag inte hade så värst många bilder från örebro..hehe

Tills vi ses igen

Styr min kos till Söderhamn för att träffa flickor som vardagen vanligtvis är fullproppad av, men nu har lovet gett oss långa avstånd från varandra. Mysig torsdag ska det bli!

Att kisa mot solen och snubbla på grus


Örebro bjöd på soligt väder och snön rann längs trottoarerna. Jag fyndade solbrillor att bära i solen och röda converse att dra i gruset. Jag gosade med en liten mysig kanin som heter walle och åkte lila bussar genom stan. Äventyrsbadet präntade in onda blåmärken och små rivsår av alla vattenkanor och forsar. Och visst sattes skrattmuskeln på prov och magmusklerna jobbade på när man spolades runt i "tratten".  

Jag har haft det så ruskigt bra fyra timmar bort med fyra tjejer som det var länge sedan man spenderade fem dagar i streck med!♥

Mitt sportlov


Lördag till Onsdag befinner jag mig i Örebro hos min storasyster. Bästa Josefine hänger med i resväskan såklart! Ska hänga med dem och kaninen walle. Bada på Gustavsvik måste vi ju göra också. Torsdag och Fredag är det planerat att jag ska sjunga, vara med vänner, ha klassfest och packa om väskan inför en helg i Stockholm. Helgen spenderas i Stockholm, där ska det shoppas och tittas musikal. När jag ska andas vet jag inte, nån sovmorgon kanske inte inträffar så ofta heller, men fan va kul jag ska ha!


S P O R T L O V


Kristin har fyllt sjutton. En vecka av lov är framför oss. Det ska firas!

Våren är pågång, ja ja ja


Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva ut i hundrade år! Kristin som är så fin fyller sjutton år♥

Nu har jag skickat in hemprovet om revolutioner till Historieniklas. Nu har han något att göra på sportlovet! Det är alltid med ett nervöst och osäkert tryck jag klickar iväg mejlet med mina skolarbeten till läraren. Jag vet aldrig när ett arbete är klart. Vill alltid finputsa och utveckla när jag skrollar igenom texterna om och om igen. Men nu finns det ingen återvändo.

Solen lyser, snön slaskar sin väg nerför trottoaren och asfalten och de hala grusen känns skönt under skorna när man går till bussen. Nu fattas bara tunna vårjackan och conversen, sen är våren verkligen här.

Man är sitt eget största hinder..

..så är det i allt. Varje dag, hela livet. Man sätter onödiga krokben för sig själv, river de man lyckats uppnå, förstör och klantar till det. Jag lyckas med det hela tiden. Men nu lyser vårsolen starkare än tidigare, kalendern har vänt blad till mars och sportlovet bankar på dörren. Nu är allt möjligt och glädjerusen gör sig bekanta allt oftare. Jag vill springa och öppna den bankande dörren med öppna armar och gassa i solen dagarna ut med ett leende på läpparna, men har lite kvar att härda ut i skolbänken. Olidligt snart! Ack så skönt att det är två karaktärsämnesdagar jag ska härda ut fyllda med sång, musik och teater. Det gör det lite mindre olidligt endå!


När något litet blir för mycket

Känns skit just nu. Ingen ska få kasta skit på mig utan att tro att det sätter sig en gnutta för hårt. Jag förtjänar det inte. Vill inte säga för mycket men ändå vill jag skriva av mig all frustration. Måste ju klara av att använda denna timme flitigt till historian innan det blir dansträning i två timmar. Men livet är väl uppbyggt såhär. Blod,svett och tårar. Man gör sina egna problem och jag ska fan inte göra detta till ett. Seså Hanna, skaka av dig! Ny dag imorgon.


RSS 2.0