Hetta

30,8 grader. I kvällsolen. Hur härligt? Skithärligt!

On my way

Gör en favorit i repris och glider iväg till Grängen idag igen!

Rösta på min klänning

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!

Följer strömmen och designar en klänning. En klänning för allt och alla. Den där spontana utekvällen på hösten, fikat på stan med bästisen på vårens sopade gator,  den upplevelserika utomlandsresan en blaskig vinter eller den mysiga grillkvällen med polarna i sommarkvällens sena värme . Passar perfekt till alla tillfällen och alla årstider!
Tryck ett, eller varför inte två klick på rösta, så bär du den, när du vill!


Ljusblåa dagar

Tar med käk, tanning oil, bikini och fina vänner till Grängen för att sysselsätta dagen med sol bad och sand mellan tårna!

Andra veckan på sommarlovet

Träffat en efterlängtad Hilda denna varma sommardag, som äntligen kommit hem efter mer än en vecka borta på vift (inte okej..)Dansat ett otroligt efterlängtat danspass med viksjöforsballetten också, flera månader sen jag sist rörde aset. Som jag saknat brännsår, blåmärken, träningsvärk, grymma koregrafier och galet svettiga klasser!

Har tagit ett svalkande dopp efter dansen och kisat mot solen fram till tio, nu är det som jag velat känna så länge. Och den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, så sant!

När man ger saknaden tid

Söndagens kvällssol lockade fram leenden och ett första dopp i kvarnsveden denna sommar. När sommarkvällen satt sig i kroppen blev, en promenad med en galen hund och en fin vän med mycket catch-up från sist då man inte kom hem förns solen gick upp igen, den ultimata känslan av sommar. Det är fint när en kväll blir så fin och när sommaren verkligen känns i hela kroppen.

En fin midsommarhelg

Midsommarafton blev en mysig kväll med mycket mat, skrattanfall, kortspel och iskalla nattdopp. Vaknade med fina klasskamrater i en liten stuga runt elva imorse och pratade om allt och ingenting. Vi fick några goda skratt innan vi tog oss ett iskallt morgondopp. 

Midsommardagens kväll spenderas med mat och skratt, med dem jag gillar mest!

Midsommarafton med klassen

Nu bär det av, med frysväskan full av mat, till en stuga i skogen, där midsommaren ska firas!

När vi ses igen


Hade en fin kväll på hällen igår. Med en Melinda som är bra fin hon också. Att cykla tre på en cykel är inte omöjligt, men jävligt obekvämt när man sitter på ett styre och har en ringklocka i arslet, det lärde jag mig. 

Idag trotsade jag regnet och åkte till bollnäs för att se rosaklädda dansare dansa en grym föreställning! Sjukt bra, log hela tiden. Handlat inför midsommar också då man träffar lite classmates igen! Konstigt att man saknar dem så mycket efter en veckas sommarlov. När man var så jäkla less på klassen på skolavslutningen. Siiiick..


Sommar och sol

Idag har det verkligen varit hett ute (iaf jämfört med de senaste dagarna). Legat vid grängen sen halv elva imorse och bara njutit av solsken, bad och lite kära återseenden. Åt min allra första jordgubbe ever också och tjänade en tjuga på det, ding!

Nu ska jag pilla bort all sand mellan tårna och skåda min fina bränna sen tar jag bussen mot bollnäs och har en trevlig kväll!


Då när sommarn är som bäst


Inväntar Melinda och Theresia för en rikstig myskväll med picknik, kortspel, bad?, babbel och bus. Ska visa dem vad man gör i lilla alfta en sommarkväll, så vem vet vad som händer!

Schemalägga solen

Solen tittar fram och värmer som tusan för att sedan gömma sig och välkomna kyla och ösregn. Så håller det på. Fram och tillbaka. Och jag springer ut och steker för att sedan fly från regnet, fram och tillbaka. Borde vara bättre om solen gav mig ett schema när och hur den ska vistas. Får psyyk!

Har väntat på Julia som skulle komma vid två, men still no julia..where are you? Missat bussen till bollnäs har jag gjort också, som skulle ta mig till sju duktiga dansare och deras danssommarjobbsföreställning (shit, långt ord)..så ja, två planer som verkar vara förstörda för idag. Kult!

Himlen måste sakna en ängel

Åker till Järvsö för att sjunga med mina systrar på söta lilla Millas dop. Vi får förstärkning av Millas storasyster Lina också, det gillar vi!

Blir att gå ut och äta på Maxim efteråt för att fira att skolan är slut, lite i efterskott, nu när alla har tid.

Fina flickor med sommarlängtan


Dessa brudar har liksom gymnasiet fört samman. Tack och bock, för de är världens finaste människor som ligger mig varmt om hjärtat!♥

Nu är sommaren och sommarlovet här! Har kramat om min klass, våra duktiga lärare, lett, skrattat, sjungit sommardängor och dansat oh my god med fina esteter en sista gång. Första året på gymnasiet stoppar jag nu i bakfickan och känner mig redo för ett härligt sommarlov!

Ikväll rullar bussen mot söderhamn, för att se vad "schools out" har att erbjuda, med maja,melinda, theresia, kristin och ja, alla man nu träffar. Slaggar hos Maja och hoppas vi inte fryser ihjäl i regnet. Vädret är somvanligt på vår sida. Detta känns iallafall som en bra start på lovet!

(Försenat inlägg. Blogg.se ville aldrig publicera detta i onsdags)

Sjung om studentens lyckliga dag!


(Bild från förra årets student. Linneas student!)
Idag sjöng vi för lyckliga studenter och dansade lite oh my god. Jag vägrar se dagen vi sitter där med vita klänningar och studenthattar. Inte än! Imorgon väntar mer sång och dansframträdande med estetiska innan vi får vårt efterlängtade sommarlov som vi verkligen förtjänar efter ett år av slit med produktioner, uppsatser, matteprov, inlämningar och framträdanden. Att vår roliga resa med estetiska sedan fortsätter i två år till känns toppen!




Tre dagar tills sommarlov

Lovet kommer om tre dagar, men jag vet inte om jag längtar. Estetiska är tryggt och bra. Förra veckan, som fylldes av så mycket bra har inte gjort viljan att lämna heden i tre månader större. Ett helt skolår har gått, alldeless för fort.

Dagar att leva på länge


Solen har varit uppe i trettio celsius varje dag denna vecka så varför sitta vid datan har jag känt. Men det har hänt massor. Sommaren har verkligen kommit. Baler, studenter, estetfest, avslutning av kurser, picknikar, födelsedagsfirande och klassfester. Det är vad som hänt.

I torsdags hade vi fest för estettreorna i form av uppträdanden, hyllningar, mingelmat, skratt, kramar och tårar. Picknikkorgen packades på kvällen och hela estetiska möttes upp på långnäs och spelade brännboll, sjöng och åt i kvällssolen.

I fredags tog man på sig jeansshortsen och gick runt barfota i gräset. Grillade och hade sjukamp. Dansade oss svettiga på tranan och vandrade hem på morgonkvisten med solen som sällskap, som var påväg upp för att väcka oss svettiga i tältet. Melinda firade sjutton år!

I lördags var jag på 25-årskalas och sen åkte jag vidare på klassfest i skogen. Jesper bodde precis vid vattnet och jag tog mitt (mina) fösta dopp för iår i 20 gradigt vatten, badade tunna, skrattade, grillade och hade det så där som bara våran klass lyckas ha det. Skitbra!

Idag kliar hundratal myggbett på hela kroppen, nackspärr gör mig sängliggande typ och förskylningen är värre. Nu känns det att man haft en kanonhelg!

Dagarna som gått har alltså fyllts av värme, sol och minnesvärda dagar. Det är juni och sommaren är verkligen här!

"Kritan Awards"-Estetfest för treorna

Jag kan erkänna att jag inte hängt med i svängarna med denna estetfestplanering, har ju varit borta från den under min frankrikeresa, men hoppas kunna bjuda treorna på en fin, minnesvärd fest endå. Hoppas jag sätter allt rätt nu bara och vet när jag ska göra vad! Nu kör vi!

Taize 28/5-6/6 2011



Inte många bilder knäppte jag, men bra blev de få. Här är en utvald som får symbolisera min taizeresa med hela gänget på plats!

Borta bra men hemma bäst

Kom hem halv tolv igårkväll efter en vecka i Frankrike med världens finaste människor. Att bo på samma område som munkarnas kloster trodde jag skulle vara annorlunda. Men munkarna var ju helt nornmala och cooloa som delade med sig av sina facinerande livshistorior och lät oss se hur de levde.

I Taize har jag lärt känna massa nya polers och insett att åka buss i 36 timmar både är roligt och fruktansvärt jobbigt. Röven fick rejält med stryk men man lärde sig att fördriva tiden på bästa sättet. Mycket skratt, lek, bus, film och prat. Delat tält med trevliga söderhamnare och haft fina stunder med picknick och högläsning också. Myst med massa filtar och gotta när åskan dånade och regnet smattrade på tältet. Blivit en hejare på att trängas fint i en matkö på 5000 pers och att städa toaletter, duschar och handfat som 5-600pers använder, går utan kvälningar, om man gör det till en kul grej och sjunger fina ramsor. Tänk vad många människor jag skulle gått miste om att träffa om jag låtit min förskylning hållit mig hemma. Tack att jag tvingade mig iväg, det var värt varenda jobbig stund med hosta, febver, allergi och öronvärk. En fin resa som jag ska minna ett bra tag. Om ett halvår får jag förhoppningsvis ett brev jag skrev hem till mig själv därnere, som skulle komma sex månader senare, som jag ska läsa och minnas tillbaka. Tack för alla fina människor som jag lärde känna under denna resa, haft otroligt roligt och fått minnen för livet!

PS. Nu uppskattar man vatten som inte smakar klor, mat som smakar något överhuvudtaget, färskt bröd och goda frukter, kylskåp som erbjuder det man vill äta och en säng som är bekväm. Borta bra men hemma alltid bäst!


RSS 2.0