Söndag

Har en trevlig söndagskväll hos Ryheds och strider lite mot vardagens rutiner och slaggar här! Oh busigt..

Kvällens sanning

Jag hatar xtrafik.

Fredagsmys


Ska träffa två gamla vänner ikväll. Som jag saknat er. Nu är det fredagsmys på hög nivå!



Helt annan

Gått runt i torsbergs unkna korridorer en hel skoldag idag, för första gången sedan vi började estetiska. Har aldrig kännts så viktigt och skönt att ta bussen upp till heden, bara för att vara där en ynka timme och andas lite hedenluft. Man är ju skadad.

För du vet väl

Hänger v.i.p på whiteroom-living tha dream med Björn Gustavsson och smakar på stureplanslycka. Men det är inget mot för min lycka. 


Back to school


Sommaren 2011

Sommaren har varit fin. När jag gick på lov var kalender så tom som den bara kan vara när det vankas sommarlov. Men som den fyllts av minnen. Egenskapen spontanitet är något jag absolut haft nytta av denna sommar. Njutiti av varma sommarkvällar och natttdopp. Ätit massa godsaker då picknikkorgen packats allt för många kvällar. Lyssnat till petter och oscar linnros. Skrattet har lockats fram av världens finaste vänner i solnedgång och soluppgång. Sommarens vanligaste sysselsättning, som grönalund och leksand sommarland har självklart även jag ägnat hela dagar åt och tagit fram barnet i mig. Ljusblåa dagar med 30 gradig värme har fötterna promenerat på sandiga stränder. Vissa dagar har man legat i vattnet i flera timmar, som det vattendjur man är och endast tagit paus för fika och båtturer. Stugvistelser med släkt, familj och fina vänner då grillat kött, fladdermössattacker och promenader längst uddar får en att känna sig maximalt utvilad. Rumpan har ju skakats  på trånga rökiga dansgolv också. Och en kväll byttes röken ut mot skum och jag har aldrig haft det roligare. Persmässan och Björn rosenström var inte fy skam heller, det är sådana sommarnätter med vänner, dans och fest som man lever lite extra på. Målat staket ett femtiotal timmar för att sedan få pengar inskramlande på kontot har jag gjort också samt sjungit på gudstjänster och anordnat tacokväll med mina polers för att få råd med livets godsaker. Filmmaraton de regniga dagarna såklart samt välbehövda sovmornar då pyjamas stannat på tills middagen. Denna sommar har många nya ansikten blivit mig bekanta och många gamla godingar har tagits kontakt med igen och kommit närmre. Denna sommar har fyllts av så mycket bra och jag packar nu ihop jeansshorts och tunna klänningar för att göra mig redo för kyliga, dimmiga, frostiga mornar med höstlöv i alla dess färger. Att få bära bylsiga halsdukar och mössa för att dölja de trassliga håret kan jag avslöja att jag har en växande längtan till. Att få åka med mitt lilla gangstergäng varje morgon på den hederliga 100-bussen och gå i hedens korridoren omgiven av de bästa klasskamraterna längtar en liten del av mig också tillbaka till. En vardag med heden. Ska klicka tillbaka till detta inlägg när de där riktigt jobbiga dagarna kommer, antingen skratta åt mig själv för att jag längtade tillbaka till skolans korridorer eller bara för att blicka tillbaka på min sommar och minnas hur fint det var. För det har det verkligen varit.


Adrenalinet i höjningen

Haft en fin sista sommarlovshelg. Verkligen. Nu sitter jag i sängen och lyssnar på sommarplåga efter sommarplåga och ler åt de fina sommanätter vi haft på dansgolven. Varje gång jag hör björnstammen kommer jag vilja snurra runt i pyjamas igen och när loca people spelas på radion, förvånas då inte när vi utbrister "what the fuck", hörrni. Minnen är så viktiga och så fina när man minns dem.

Tror du vi kan ropa efter nån av förstånd
Som kan se vad vi gör och förstå vad vi menar?


Andra sidan stan

Trotsar regnet för att ha en mysig spakväll!


Lyckad kväll




Hilda och jag slet som djur under eftermiddagen för att ge ett gäng sköna brudar en mysig tjejmiddag, kändes som det blev ganska lyckat! Fördrinkar, snittar, paj och glass med hallon och chockladkross, med en sån meny kan det ju inte gå fel! Efter allt var uppätet kröp vi alla ur de fina sommarklänningar och lät mysigare kläder få fram mysfaktorn med spel, skratt, musik och prat. Tack för en jättetrevlig kväll!♥

Sista måltiden

Dramatiskt, eller hur? Hilda och jag agerar värdar ikväll och bjuder gangstergänget på middag och mys. Den sista helgen för detta sommarlov, och det ska firas på riktigt, dresscode, fördrinkar, trerätters och hela köret! Kalasbra!

Under progress

Jag gör bloggen redo för hösten, ett steg i taget, uppdatera gärna sidan (F5). Änsålänge pryder bara en ny header bloggen samt lite små färgförändringar. More to come.


Syskonkärlek


nu åkte min storasyster återigen hem till sitt för denna sommar. Kommer sakna dig!

Satan i gatan

Haft en utomodentligt trevlig dag på stan med Hilda. Shoppat lite, fyndat lite, suktat lite, velat lite, käkat mycket, fikat mycket! Drack min första chai latte och fick en gratis kladdkaka också, då cafegästerna före oss lämnat en stor, kladdig, maffig kladdkaka som vi bara inte kunde motstå, så det ska va!

Inte ett moln så långt ögat kan nå

Medan regnet smattrat på fönstret har jag legat i en soffa med en god vän och kikat på mer harry. Med en lila mössa på huvudet för att dölja de alltför trassliga håret och kurrande katter i famnen blir en gråregnig dag en riktigt mysdag!

Nu packas väskan om för lite sleepover, eftersom man är snäll och följer med till gävle imorrn, då någon ska till tandläkaren, kanske lite gott käk efteråt, som belöning? Ja absolut!

Söndagsmys

Dags att tvinga mig igenom Harry potter med en vän som inte kan förstå hur jag har levt ett liv utan harry!


Strömmingsleken

En förjävla god kycklingrulle på en solig uteservering, en sliskigt söt godisrem, fint sällskap på söderhamns gator och lite karusell så andan kvävde oss. Promenera fram och tillbaka för att alltid träffa någon ny och få fler skavsår. Promenera fram och tillbaka för att bli bjudna upp en våning. Promenera fram och tillbaka för att höra bra livemusik och somna bredvid en god vän. Det var lördag. En bra lördag hos maja!


En dag i augusti

Nu hoppar jag på mördarbussen till söderhamn!

Det är helt sinnes

Satt ute och käka i kvällsolen tills termometern visade knappt tio grader. Spelade spel efter spel men smakade aldrig på vinst. Åt massa gott och somnade med sjukt bra vänner i en stuga som blev kusligt tyst under natten. Morgonsolen var rätt stark den med så frullen käkade vi på grus utomhus. Sen stekte vi vid en stugvägg tills man flöt bort, då blev de kortspel och jag bjöd de andra på vinst kan vi säga, sen fick, ett inte alls kallt, sjövatten svalka oss innan vi cyklade hem til stugan igen på punkterade cyklar.
Kvällen har bjudit på finfint sällskap av en brunbränd saknad Hanna och när arbetet tvingade henne att ta bussen hem överraska jag Hilda på fredagsmys. Så är det. Sinnesjukt bra!

Stugmys

Nu beger jag mig till stugan för att grilla med mina polers, and so on.

Arkivera




Säkerligen en Sandström, Ingmarsson och Wikström som knäppt dem, men som de värmer när jag ser tillbaka.


Snart längtar man tillbaka


Musik får det att spritta i kroppen och varje sång sjunger jag med i. Jag längtar efter vardag med sång och dans på schemat. Helt enkelt.


En jävel på fasader

Bränner lite pengar i gävle idag då. Var ett tag sen man gjorde det..eller? Notera att jag sitter vid ratten på vägen dit, se upp!


Ingen skönsång precis

Ikväll är det björn rosenström och kanske dansas det tills fler skavsår finns på min fötter som bor i för trånga converse!

Bokstäver

Det är allt det är. Fingrarna kryper när jag hör hur melodier blir inspiration. Jag vill kunna mer än vad jag vågar och veta hur jag ska hitta det jag funnit. Fattar du?

Myskväll

Bjuder över fina vänner, käkar gott och har Eva och Adam maraton när man har lägenhetern för sig själv!

Förstå är för mycket begärt

För att jag är en sucker på sånt här och önskar det är som maggio skriver. Men något nyttigt får man väl ut av det här med, när man är 90 bast och rynkig.

Torsdagens

Kollade på gamla barnfilmer. Badade i ljummet sjövatten med nya bikinin tills bryggan blev invaderad av ett gäng gubbar och tanter. Nötte säsong efter säsong av sex and the city. Måste lära mig uppskatta. Pretty much.

Tillbaka på hemmaplan..

efter att ha packat ner en lägenhet i lådor och packat upp den i en annan. Spenderat en dag på gustavsviks äventyrsbad och en annan på leksand sommarland, bara för att få bli sådär otroligt barnslig igen.


RSS 2.0