31/12 Gott nytt år!

Har haft ett riktigt "blodigt" slagsmål med sofia under morgonkvisten och nu står hon utanför och kastar snö på min fönsterruta. Trevlig tjej. Syskonkärlek slår väl allt?

Nåväl nytt år och nya tider snart. Ska äta nyårslunch hos mormor nu!
Ikväll blir det mer pulkaåkning i nabban och sen firar vi nyår hos grannarna! Ha en grym sista 2010!

ps. Underskatta aldrig stjärtlappar, de är ju skitsnabba!

Dag 21- Pictures that makes you happy



Snarare skratta ihjäl mig.

29/12 Sinnen som barn

Snart kommer sköningen Hilda. Något ska vi nog hitta på, snö upp till rumnpan ute ju!
Imorgon blir det pulkaåkning för hela slanten också med två goda människor-charmiga foton kommer sedan!

Dag 20- Someone you see yourself marrying/being with in the future

Någon muskulös man. Med bruna djupa ögon som aldrig tar slut. Typ Jakob black vore ju något!

Dag 19- Nicknames you have; why do you have them

Kallas jag ens något mer än Hanna?

Ja när jag tänker efter. Hannii har blivit rätt välanvänt på många håll. De var ytterst få som sa de förr, mest Sofie på Ku när man kom dit och busade varje tisdagkväll. Men i klassen har många börjat sagt det med. Men där har det blivit nått internt att alla får ii i sina namn-Melindii, Tessii, Hildii, Juliii.. Fast i ES10 vet man aldrig vad man heter. Olika varje dag,haha!

cochne,tore,arne,hare,honey..Om kärt barn har många namn..åh vad jag är älskad då!



Förtjänar ett grattis!

Min fina vän Josefne är nu femton år. Det är mycket du får nu, bl.a se skräckfilm med mig på bio!
Puss ha en bra dag. Grattisgrattisgrattis!♥

27/12 Som om det var igår

Nu kommer mina bästa hit snart. Mat och mys står på shemat!♥

Imorgon far jag till gävle också. Med bil eftersom jag inte litar på tågen i denna vintertid. Hoppas hitta lite reafynd!


puss mina söta

Dag 18- Plans/dreams/goals you have

Jag vill bli något stort. Nått legendariskt. Typ värsta ikonen. Kanske i musik eller kanske i nått livsviktigt. Som att uppfina botemedlet mot cancer. Eller bekämpa all svält och nöd i världen (kanske att ta i?). Kanske nått med barn och undommar då, som att hjälpa utsatta och mobbade. Gå en bit på vägen för utveckling av något iallafall.

Innan jag dör vill jag upptäcka världen och uppleva äventyr man kan berätta för sina barnbarn. Hoppa fallskärm, dyka i havet, simma med delfiner, rida på elefanter, zafari i djungeln, bestiga berg..allt! Bli 100 år gammal och ha massa fina rynkor som alla symboliserar nått fint minne om alla mina livserfarenheter. Träffa en fin man. Mr right. Han som fångar mitt hjärta. Få fina barn. Ett barn iallafall. Bara det att bli mamma. Bli gravid och känna något växa och sparka i min mage. Barnet ska få världens finaste namn. Att få gifta sig och bära världens fluffigaste klänning där jag får en dag där allt kretsar kring mig. Jag ska känna mig vacker och ha en romantisk smekmånad. Bo i ett stort fint hus, antingen på landet eller utomlands.

Men först ska jag gå färdigt på estetiska. Göra dessa tre år grymma. Uppfylla många av mina drömmar jag har satt upp där. Sen ska jag bli bättre på piano. Jag måste skaffa gitarr snart också. Resa med mina vänner och leva livet. Spontant och i nuet. 

Jag ska bli något. Någon. En tjej man minns.


26/12 Delat morfarskap

Har, som hela denna helg, bara tagit det lugnt idag. Ingen julestress här inte. Så otroligt skönt att få sova ut på morgonen och inte tvingas klä på sig och fixa sig det första man gör utan kan drösa runt i pyjamas hela dagen och skita i lunchen för man äter en sen frukost istället. Livet leker!

Men lite har jag gjort. Var på bio: Änglagård-tredje gången gillt. Bra film, måste bara se ettan och tvåan nu, haha. Var nyss hos Josefine och kika runt i mobilvärlden också för jag är ute efter en ny. Är i stort behov av hjälp när det kommer till sånt och ingen är mer kunnig än Josefine..

Ps. Kolla va frän grej ja hitta!



En äcklig grej som hände på bion var att en tant slicka sin gubbe i örat iaf. Nasty shit! Så ska jag också göra nästa gång jag är på bio med min själsfrände. Typ första dejten vore ju passande...


Dag 17- Someone you would want to switch lives with for one day and why

Vore ju astufft att tänka och vara som Maria Montazami för en dag. Hon verkar störtskön med sina egna ordspråk som man inte fattar något av och att hon är så positiv och glad och ser ljust på allting. Eller byta liv med henne vore ju kanske konstigt, hon som är gammlare. Men jag skulle vilja byta liv med hennes äldsta dotter Sarah en dag isf. Tänk att gå på college bara och uppleva allt det man ser i alla amerikanska filmer och ha flyttat hemifrån och endå bo jättelyxigt med en egen pool i ens första egna lägenhet vore ju inte fy skam. Tufft att ha Maria som mamma en dag också!

Bästa citaten:

"Jag gillar inte när jag ska på fest och jag måste välja bland alla mina kläder. Då blir det ett problem vad jag ska ha på mig. Jag passar ju så bra i allting!"

"Jag är hellre lång och snäll än kort och dum"

"Jag vill att mina barn ska ha både fötterna på benen...nä.. ja menar..jorden!"


Läs hennes blogg för sjutton!http://blogg.amelia.se/maria-montazami/

Fick en rolig sak i julklapp..


...nämligen en fotobok från musikalen Annie. Jätteroligt att ha som minne!

Den finns att köpa
för alla som varit med i musikel om ni känner er sugna.


Ser det ut såhär hos er också....

..på julafton?

Klockan tre, mitt under Kalle Anka?


När all julmat är uppäten?


När tomten kommer?


När alla paket är öppnade?


Inte? Det var märkligt...

Juldagen

Hej alla glada! Nu är denna julafton också ett minne blott och det har varit en lugn och mysig sådan. Vaknade sent, drösade i soffan med julfrukost framför den ena julfilmen efter den andra. Sen blev det julmat och paketöppning med mormor,morbror,farmor och farfar som det alltid är. Allt blev ju nästan som vanligt. Turligt nog.

Nu är det juldagen och tonvis med rester av julmaten finns i kylskåpet och alla fina paket under granen är borta.  Här sitter jag i Linneas pälsmössa och degar igen. Ska iväg till släktingar och julfika på em och träffa alla små kusinbarn. Detta lov ska jag klassa som ett degigt-latmask lov för jag har fått två Desperate Housewifes-serieboxar av Linnea så hur ska jag då ta mig ut, haha. Men måste träffa saknade vänner också samt leka i den härliga snön!

Ps.Kära vänner, nu är det slut med lånandet av era vågtänger för jag äger nu en alldeless egen!


Kärlek♥


Dag 16- Another picture of yourself

Nu har det "äntligen" blivit en del nytagna foton...

..synd bara att jag förblir lika oseriös på dem. Charmigt. Verkligen.

Dag 15- On your spotify: First 10 songs that play

Ger er tio låtar från min Jullista som ni kan lyssna på nu i juletider om ni får en stund över från paketöppnandet och julstressen!

Välkommen hem - E.M.D

Tänd ett ljus -Triad

Viskar en bön -Peter Jöback

Mary´s Boy Child -Carola

Cristmas star -CeCe Winans

Where Are You Cristmas -Faith Hill

O Come All Ye Faithful/Hallelujah Chorus -Mariah Carey

Fairytale Of New York -The Pogues

Rockin´ Around The Cristmas Tree -Brenda Lee

And Winter Came -Enya


GOD JUL!


Dag 14- Pictures of your family


Även om allt inte är som förut, är vi ju endå en familj♥


23/12 Godmorgon

Nu ska jag över till mormor och morbror och pynta deras julgran, tradition att vi hjälper dem med pyntet varje år. Sen blir det fix för hela slanten inför konserten/dansuppv. ikväll!


Bild från förra julen på en av våra julkonserter, brukar bli ett antal sånna under julen. Ikväll kommer det förståss vara en lite större kör!

22/12 Gott nytt jul

Efter en julshow som avslutning på skolan inför jullovet mötte jag och några fina klasskamrater upp min syster och fina vän Josefine för att käka på Roy´s. Sen hade vi energi för att handla de sista julklapparna. Energin var kvar när vi, i timmar satt fast i bilkö i BOLLNÄS! Det hade skett en lastbilsolycka som gjorde att hela bollnäs trafikerade gator stoppades upp. Men med bra sällskap i bilen och härlig musik gick ju det bra. Energin var t.om kvar när vi påbörjade julpyntningen här hemma under kvällen. Så nu är allt klart, julklapparna har jag slagit in så fint och lagt under min minigran i mitt rum också. Det är jul överallt, även fast vi har plastgran i år.

Kommer faktiskt sakna Heden under jullovet och hela fina klassen!♥
 
ES10:s Succéjulspex!

Dag 13- A picture of your room

Jag har världens minsta rum. Jag vill ha ett stort ljust sovrum med ljusa, lätt mönstrade tapeter och en stor mjuk säng. Foton av mina vänner och mina minnen och vackra texter och ordspråk lite här och var ska pryda väggarna så att man fylls av glädje i mitt rum. Något jag alltid velat ha i mitt tum är en tv! En stor jäkla platt tv med precis alla kanaler, så jag kan ligga där i min ensamhet och se vad jag vill. Eller bara en sån sak som att somna till en film i ens egen säng istället för i en liten hård soffa. Jag vill också ha en walk-in-closet! Såklart.

Jag tänker inte visa mitt rum, dels för att jag inte har en bild, dels för att jag tycker det inte är något att visa. Det är turkosblått om väggarna och sängen tar upp större delen av mitt rum och golvet brukar få anta rollen som garderob.


Men det här hade ju varit himmelen på jorden♥


Dag 12- Why did you start blogging?

Jag minns verkligen inte. Jag började blogga i sjuan på den tidigare bloggen. Jag förstod inte vad som egentligen var meningen med bloggandet. Var otroligt dålig på uppdaterandet och uppdaterade första inlägget under hösten i sjuan och andra inlägget kom under sommaren mot åttan. Men när jag kom igång mer rullade det på som en vanlig dagbok med bilder och text om dagen osv. Inget intressant, lite kul att titta tillbaka bara, fast mest för mig tror jag. Fats jag gillar endå inte att titta tillbaka, ja blir så förvånad med allt jag skrivit..skäms lite.

Jag antar att sofia som hade bloggat ett tag före mig gjorde bloggen åt mig för att jag var nyfiken vad en blogg var och sen rann det ut i sanden för jag visste inte vad jag skulle göra med den.


Men nu är jag ju nästintill storbloggare, eller hur?



Dag 11- Another picture of you and your friends



Julspex för sisådär 150 pers...nervös?

ES10 första riktiga grej nu. Julspex! Nu kör vi!

Evighetsveckan

Ingen vila denna vecka. Var de inte lucia, var det dansuppvisning eller julspexträning. Inte ens riktig helg har man fått då man spenderat mesta tiden i skolan pga spexrep.Tur Es10 är en så go klass. Men en liten mysig och slö kväll fick jag till med fina vänner i lördagskväll framför julfilmer. Och lite party i Fredagskväll med lika härliga vänner. Så helt förstörd helg har det inte varit. Absolut inte. Men nu är jag utmattad. Har danstränat och jobbat nu på kvällen också. I snövädret. Veckan har kännts evighetslång. Men jag ser ljuset. Vi har kommit till ett slut denna vecka med. Men nu börjar en ny. Bara att ta nya tag.

Om tåget kommer fram snart är Linnea hemma i Hälsingland också. Älskade storasyster♥ Tycker lite synd om henne som varit på resande fot sedan klockan 11.00 i morse och inte kommit fram ännu pga av snökaoset.


Fina flickor i fredags♥


Dag 10- Songs you listen to when you are Happy, Sad, Bored, Hyped, Mad

Jag har den mest blandade musiksmaken i hela världen. När jag lyssnar på musik blir det bara att jag slår på spotify där gamla som nya godingar spelas från spelistan. Vissa utnötta, andra sådana som alltid får en att minnas härliga tider. Men låtar som ,hur jag än mår, blir så jäkla lycklig av är Håkan Hellströms låtar♥

Håkan Hellström- Kom igen Lena!


Dag 9- Something you’re proud of in the past few days


Min klass är för bra!♥

Hoppade över dag åtta, har inte haft tid för uppdatering alls nästan denna vecka. Jag har inte ens haft tid att sova känns det som. Lucia, dansuppvisningar, redovisningar, spexträningar och partaj har liksom kommit i vägen. Tur man har ES10 och alla härliga klasskamrater med under vägen och gör allt kanonkul!

ps. jullov kan inte komma mer lägligt!

Dag 7- A picture of someone/something that has the biggest impact on you


Storasyster såklart♥

Dag 6- Favorite super hero and why

I ur och skur. I vått och torrt. I motvind och medvind. I solsken och regnväder, you name it. Min favorit superhjälte som alltid står vid min sida och som kommer över en tråkig fredagkväll eller tittar in och säger hej eller tar en promenad när det behövs och kommer hoppandes över häcken heter Josefine Svensson. Min bästa vän♥ 


puss snygging

14/12 Man most dance

Nu blir det dansuppvisning i viksjöfors med alla glada grupper. Dags att leverera en galet bra julavslutning!

Dag 5- A picture of somewhere you’ve been to

 
Vackra varma fina Mariestad i somras.

Se hur lucia med tusende tärnor fyller vår sal med levande ljus

Med vågat hår och ögonfransar med mascara för första gången på länge åkte jag iväg till bollnäs och lussade. Det gick jättebra och det var så kul att sjunga tillsammans med en så stor kör. Manskören i mitt ♥ De är fenomenala!

Nu är det bara att ladda om för en vecka full av lucia, show och festligheter. Kom ihåg att komma till viksjöfors på dansavslutning på tisdag alla glada!




Foto: Pappa


12/12 Lucia

Ska nog kliva upp nu. Har mycket att hinna göra innan klockan tre idag. Då blir det Lucia i Bollnäs kyrka med en kör av 96 människor. Pampigt.

 
En lite midre Luciakör. I Alftakyrka förra söndagen.
Foto: Sofia

Dag 4- A habit that you wish you didn’t have

Dåliga eller bra vanor, spelar ingen roll, en vana är svår att ändra på. Jag har precis blivit tvungen att ändra på en stor vana i mitt liv. Bara vanliga saker som händer i vardagen som förändrats . Så vanor finns hela tiden, bra och dåliga utan att man tänker på dem, tills man tvingas ändra på vanan. Vanan att ha det på ett visst vis varje dag.


Men en vana som måste vara dålig eftersom jag vill bli av med den är jag liiiite för ofta lever i nuet. Ibland måste man tänka på framtiden faktiskt. Jag kan göra saker ena dagen och dagen efter ångrar jag det. Som att jag tycker att jag hinner tusen saker samtidigt under en och samma helg så när veckan börjar igen är jag slutkörd. Eller att jag smockar i mig en hel jäkla ben´n jerrys en fredagskväll och dagen efter mår man kanske inte så bra. Eller att jag tar det roliga framför det viktiga så när det är en dag kvar att plugga till provet sitter jag där och fattar ingenting. Men egentligen är det ju allt oplanerat som gör dagarna speciella. Ska man leva till fullo ska man kanske leva fullt ut och alltid göra saker man får sota för dagen efter? Dålig eller bra vana?

Dag 3- A picture of you and your friends

Det blir svårt att få plats med alla fina vänner man har på en och samma bild. Men jag tar en bild med några ur min klass. För där har jag träffat underbara vänner. Kan inte beskriva hur glad jag är att ha träffat er. Ni har ställt upp för mig och stöttat mig enormt nu när jag behövt det. Puss på er alla. ES10♥

Nu är det helg igen

Nu blir det fredagsmys i en fin lägenhet i byn. Massa god mat och ben´n jerrys lär inte göra kvällen sämre. Ha en mysig kväll mina vänner, för det ska jag!

Dag 2- The meaning behind your Blog name


hannahar.blogg.se
kom till av misstag.
Jag hade en blogg tidigare som jag plötsigt inte kom in på. Jag är ingen teknisk person och skaffade därför en ny blogg istället för att lösa problemet. Jag ville ha en seriösare blogg med seriösare namn när ja skulle starta ny men allt var upptaget. Valde därför "hannahär" men när ja publicerade det blev domänen hannahar såklart eftersom inte åäö funkar på internettadresser, vilket jag inte tänkt på. Sedan dess har jag stått ut med det och märkt att det blev en rolig mening, nämligen: hanna har blogg. Så det var ett bra misstag.

Min gamla blogg finns kvar, men jag kan inte göra fler inlägg. Den bloggen levde under min tid i sjuan,åttan.


Dag 1- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself


(Nyaste bilden där jag syns skapligt bra. I bakgrunden. Från September.)
Jag älskar känslan att stå på scen. Jag vill jobba med psykologi eller med musik i framtiden. Jag vill ut och resa efter studenten. När jag bestämmer mig för nåt blir det så. Jag gillar spontana människor. Många uppfattar mig som en bitch när de först träffar mig. Sen märker de att jag är långt ifrån det. Skrattar ofta och mycket. Är väldigt lekfull och flamsig. Jag är en positiv person. Tycker om att prata och skriva. När jag var liten städade jag alltid och möblerade om i andras hus. Jag är ganska oallmänbildad. Jag har nog läst max 20 böcker i mitt liv. Jag hatar att spy.

Lärde du dig något nytt?

Gör som exakt alla andra

Day 01- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself
Day 02- The meaning behind your Blog name
Day 03- A picture of you and your friends
Day 04- A habit that you wish you didn’t have
Day 05- A picture of somewhere you’ve been to
Day 06- Favorite super hero and why
Day 07- A picture of someone/something that has the biggest impact on you
Day 08- Short term goals for this month and why
Day 09- Something you’re proud of in the past few days
Day 10- Songs you listen to when you are Happy, Sad, Bored, Hyped, Mad
Day 11- Another picture of you and your friends
Day 12- Why did you start blogging?
Day 13- A picture of your room
Day 14- A picture of you and your family
Day 15- Put your iPod on shuffle: First 10 songs that play
Day 16- Another picture of yourself
Day 17- Someone you would want to switch lives with for one day and why
Day 18- Plans/dreams/goals you have
Day 19- Nicknames you have; why do you have them
Day 20- Someone you see yourself marrying/being with in the future
Day 21- A picture of something that makes you happy
Day 22- What makes you different from everyone else
Day 23- Something you crave for a lot
Day 24- A letter to your parents
Day 25- What I would find in your bag
Day 26- Your favorite time of the year
Day 27- Why are you doing this 30 day challenge
Day 28- A picture of you last year and now, how have you changed since then?
Day 29- In this past month, what have you learned
Day 30- Your favorite song.

Det blir lätt att man bara skriver "det här gjorde jag idag.." hela tiden här i bloggen och för att göra det lite intresantare tänkte jag testa på 30 dagar som alla gör i bloggvärlden.
Jag tar den på engelska för att den skiljer sig lite från den svenska 30 dagars listan med lite roligare frågor! Skulle börjat i början av december för nu skrider listan över till Januari, menmen.

Börjar i morgon!


7/12 Bara kom som du är

Vill bara en en gång påpeka att ingen har sådana kick-ass vänner som jag, ingen. Så deså!♥

Borde nu plugga gemu till provet på torsdag, eller friska på minnet till datorprovet på torsdag. Men nu är det Desperate HouseWifes. Sorry hjärnan du får massvis med plugg i morgon istället!

6/12 Splittrad bokstavligt

Tiderna förändras och vi med dem. Kan inte förstå hur många tårar man har och hur ont det gör. Att skratten är så nära gråten. Men allt lägger sig tillslut. Gäller att vara stark. Behöver bara bli en rutin för att orka igenom det. Och några underbara vänner♥

Har raderat allt hemskt från denna helg från min hjärna och försökt printat fast det roliga i minnet. Men så är väl livet, se det positiva....
....Julskyltning med körtjejerna och mysig luciakör i kyrkan



Foto: sofia


4/12 Atchooo

Efter att kanske inte låtit min förskylda kropp fått vila klart utan bar av till skolan endå i fredags, har jag denna lördag inte gjort ett skit i denna fina vinterdag.

Har fortfarande pyjamas och sockor på mig och ser, säkert de tusionde, tv programet för idag. Måste vila och ta igen mig så jag blir pigg till nästa vecka och främst av allt till imorgon för då jag har tusen saker att göra. 
Hur ska jag orka? Det är frågan. Är för tillfället feberfri men helt slutkörd, trött, snuvig och hostig. Även om inte termometern visar feber känns det som jag har det, de är det som är de dryga.
Borde jag inte känna mig frisk. Hatar att vara sjuk, förskylning ger sig aldrig. Det tar så mycket tid från ens liv. Blää!



2/12 Like home to me

Legat i soffan inlindat i ett täcke hela dagen och hostat så jag tappar andan och rösten och snorar och feberfrossar som bara den! Så tråkigt för man vill inte missa en dag på estetiska och jag saknar mina fina underbara vänner Theresia, Melinda, Maja, Maria, Hilda, Hanna, Kristin och Julia♥

RSS 2.0